Lockdown? Stand up!

Dat was de titel van een oproep op facebook. Hierin riep ik op om je als bedrijf, zzp-er of instelling aan te melden voor een project om te laten zien wat er in deze tijd allemaal achter die gesloten deur wél gebeurd.

Die avond kon ik ook al melden dat die oproep gesloten was. Het ging bovenverwachting snel….
Het bericht werd massaal gedeeld en de aanmeldingen stroomde binnen. Wauw!

Afgelopen vrijdag ging ik met een strakke planning ” on tour “

Wat een dag!
Een dag die mij nog lang zal bijblijven. Want achter die (deels)-gesloten deuren gaan veel verhalen schuil. Verhalen van veerkracht, verhalen van wanhoop, verhalen van daadkracht en verhalen van aanpassingsvermogen. Daar waar deze situatie voor de een betekend dat er meteen doorgepakt kan worden kost het de ander iets meer moeite om de juiste route uit te stippelen. Daar waar de ene in loondienst is, moet de ander zijn of haar eigen boontjes doppen. En de een heeft enkele  mensen in dienst, terwijl de ander een heel leger klaar heeft staan. En wat te denken van het onderwijs? Daar is een compleet nieuwe manier van werken en lesgeven ontstaan die de kinderen en leerkrachten doorgaans niet gewend zijn. Petje af!

Wat mij wel duidelijk is geworden, is dat niet veel mensen stil zijn blijven zitten.
Op de ene plek worden klussen gedaan die normaal blijven liggen en op de andere plek is men met achterstallig onderhoud bezig. Daar waar de andere bekende paden aan het uitbreiden is, is de andere nieuwe wegen aan het ontdekken.

Maar allemaal met het een en hetzelfde doel: Het hoofd boven water houden en zorgen dat zodra de deur weer open mag de klanten en de gasten weer als vanouds geholpen kunnen worden.

Ik wil iedereen bedanken voor de medewerking, de gastvrijheid maar bovenal voor de mooie en inspirerende verhalen. Stay strong en blijf gezond!

En voor jou als lezer: Support your locals! Op welke vlak dan ook. Ze kunnen het gebruiken, juist nu.
Komende week route 2.

 

Afgelopen vrijdag was ik op bezoek bij:

Lorenzo’s complete car care

Anytime Blerick

Basisschool de Meule Venlo

Tuincentrum Leurs en Equidrome

Fit&Slank, Willy Woddema

De Maaspoort Venlo, Restaurant Cabillaud en Bistro de Luif

Nobs & Wellies

Foto Kino Linders

De Soepketel

 

Rob Weijers Fotografie
Wil je een fotoshoot boeken of heb je een vraag? Ik help je graag verder.
nl_NLDutch