Informatie

Lees hier meer info over onze aanstaande afspraak
Meer informatie

Informatie

Binnenkort hebben wij een afspraak staan voor een fotoshoot. Op deze pagina wil ik je graag wat tips geven zodat we er een mooie serie van kunnen maken. Als je de link naar deze pagina ontvangt staat onze afspraak reeds gepland. Mocht er onverhoopt iets tussenkomen verzoek ik je om dit uiterlijk 24 uur van te voren door te geven. We kunnen dan desgewenst een nieuwe afspraak maken.

Dit zijn algemene tips, op elke fotoshoot van toepassing, tenzij anders vermeld.

  • Kinderen laten zich niet altijd regisseren. Laat dit gebeuren, ik zal er alles aan doen om ook deze kids zo natuurlijk mogelijk te fotograferen. Mijn ervaring is dan ook dat beloftes op voorhand zoals: “ als je lacht krijg je een ijsje als we klaar zijn….” niet of nauwelijks werken. Ik verzoek je dan ook dit niet te doen. Forceren heeft alleen maar een averechts effect.
  • Stem kleding zoveel mogelijk op elkaar af. Er is niet een advies te geven, maar verderop op deze pagina kun je wat ideeën vinden die je misschien een duwtje  in de juiste richting kunnen geven. Waar het om gaat is dat als iedereen b.v. natuurlijke tinten draagt een knalrood shirt niet werkt.
  • Probeer het gebruik van (gezichts) crème en (te veel) glimmende make-up te voorkomen voor de shoot. Onder bepaalde lichtomstandigheden kunnen deze 2 elementen zorgen voor zeer hinderlijke reflecties op het gezicht welke lastig tot niet te verwijderen zijn.
  • De levertijd bedraagt 4 tot 6 weken. Als de foto’s klaar zijn krijg je van mij bericht. Op dat moment kunnen jullie een keuze maken uit de selectie van de foto’s.  Als de keuze is gemaakt én factuur is voldaan ontvang je de link naar het online album. Zijn er foto’s eerder nodig, had ik dit graag vóór de shoot geweten, dan kan ik hier rekening mee houden waar mogelijk.
  • De foto’s worden in een online Gallery aangeboden. Hiervoor ontvang je een mail met de link. Vanuit hier zijn de foto’s te downloaden, te delen op socialmedia en te markeren als favoriet. Bij een download zijn de foto’s op hoge resolutie en logovrij. Een foto die vanuit de Gallery gedeeld gaat worden is voorzien van een watermerk. Tevens heb je nu toegang tot de webshop met fotoafdrukken enz.
  • Foto’s mogen NIET worden bijgesneden, worden bewerkt of anderzijds worden aangepast. Zijn er andere wensen hoor ik het graag zodat ik kan kijken wat ik voor je kan doen.

 

Buitenshoot:

  • Op de dag van de shoot is het weer van belang. Mocht ruim voor de shoot blijken dat het weer op de dag van de shoot te slecht is, plannen we een andere afspraak. Maar het kan ook voorkomen dat we op de dag zelf moeten beslissen om het verzetten. Indien vooraf geen alternatieve binnenlocatie is besproken zullen we moeten annuleren. Binnenlocaties zijn helaas schaars en in de meeste gevallen niet spontaan te bezoeken. Ik verzoek jullie zelf om dit alternatief desgewenst te regelen. Uitwijken naar mijn studio kan, afhankelijk van het aantal personen, ook een optie zijn. Bedenk dan wel dat het eindresultaat anders gaat zijn. Het is immers geen buitenlocatie..
  • Bij het gebruikmaken van een binnenlocatie kunnen mogelijk extra kosten gerekend worden.
  • Personen met brilglazen die meekleuren verzoek ik, indien mogelijk, een andere bril mee te nemen. Dit soort glazen storen nl. in het totaalbeeld.
  • Hieronder enkele voorbeelden van kleurcombinaties. Deze zijn niet bindend maar dienen als inspiratie.

 

In dit BLOG-BERICHT heb ik enkele veelgestelde vragen op een rijtje gezet.
Mochten er na het lezen van al deze informatie nog vragen zijn hoor ik het graag.

Rob Weijers Fotografie
Wil je een fotoshoot boeken of heb je een vraag? Ik help je graag verder.
nl_NLDutch